Přihlašujte se a plaťte na lusknutí prstů

S platbou na kontakt vám teď k zaslání peněz stačí telefonní číslo příjemce a do internetového bankovnictví se přihlásíte bleskově přes QR kód. Jak to funguje?

Novinky v našem online bankovnictví rostou jak houby po dešti. Přečtete si, jak vám usnadní život.

ČSOB Smart: Platby na kontakt jsou tady

Telefonní čísla máme každý uložená v mobilu. Zato na bankovní účty abychom se pořád doptávali. Teď svůj mobilní adresář využijete nejen na volání a psaní, ale i na posílání peněz. Stačí vybrat kontakt ze seznamu a můžete na něj poslat až 5 000 Kč. Stejně jednoduše jako SMSku.

  • Registrujte své telefonní číslo v ČSOB Smart (Menu > Platby na kontakt). Vaši blízcí a známí vám tak můžou posílat peníze i bez QR kódu nebo čísla účtu.
  • Řekněte o Platbě na kontakt svým známým – čím víc lidí si své telefonní číslo zaregistruje, tím snáz se nám všem budou peníze posílat.

Internetové bankovnictví: QR kód místo hesla

Přihlášení pomocí QR kódu

V internetovém bankovnictví máte další možnost, jak se přihlásit. Klasické přihlašování uživatelským jménem a heslem zůstává. Pod ním ale přibyla nová dlaždice Bleskové přihlášení Smart klíčem – vyzkoušejte si ho.

  1. Foťákem v mobilu namiřte na QR kód
  2. Mobil vás přesměruje do aplikace ČSOB Smart klíč
  3. Potvrďte přihlášení a jste uvnitř

SEPA platba v eurech přes QR kód

Platební QR kódy si nově poradí i se zahraničními SEPA platbami v eurech. Pro načtení klikněte na „QR platba, pro vytvoření Zaplať mi a záložku SEPA. 

Platby od obchodníka najdete v Blokacích

Když například v e-shopu nebo kamenném obchodě vracíte zboží a obchodník vám pošle peníze zpátky na kartu, nově si je můžete zkontrolovat v sekci Blokace.

Na rozdíl od ostatních položek, které uvidíte černě, zobrazujeme vracenou částku z reklamace zeleným písmem s označením Platba od obchodníka.

Může se stát, že nám obchodník platbu nezašle k autorizaci. Pak se platba ukáže rovnou v zaúčtovaných položkách na vašem účtu.

Platby od obchodníka najdete v Blokacích

Smart klíč rozchodíte i bez infolinky

Když najdete pod stromečkem nový telefon a potřebujete v něm zprovoznit aplikaci Smart klíč, nemusíte nikam volat ani chodit. Všechno zvládnete za pár minut sami na počítači nebo na mobilu – a k tomu se vám hodí návod Obnova aplikace ČSOB Smart klíč.

Tip na závěr: Hledáte starou platbu?

Občas se stane, že ve své finanční historii potřebujete zadolovat pořádně hluboko. Proto si v aplikaci ČSOB Smart můžete nově zobrazit své příjmy a výdaje až 5 let zpětně.